Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά τον εκπρόσωπο του για το 2018

Το BBC ψάχνει την επόμενη Lulu, Katrina ή κάποιο συγκρότημα τύπου…Waves, το οποίο θα κερδίσει την Eurovision 2018 και θα φέρει την νίκη  πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 20 χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο άνοιξε τις πόρτες του για να λάβει συμμετοχές τραγουδιών, τα οποία θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της χώρας στη Λισαβόνα.

Αλλά ενώ ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για ερασιτέχνες, το BBC αναζητά επίσης συμμετοχές από πραγματικούς επαγγελματίες τραγουδοποιούς με τη βοήθεια της συμβούλου μουσικής τους Hugh Goldsmith. Η Goldsmith λέει: «Η ESC στη Λισαβόνα 2018 υπόσχεται να είναι ένας ακόμη φανταστικός διαγωνισμός, και είμαι αποφασισμένη να χτίσουμε πάνω στην εμφάνιση μας το 2017 και στην έξοχη απόδοση της ισχυρής μπαλάντας της Lucie Jones, Never Give Up On You. Για το σκοπό αυτό, ψάχνω και πάλι τραγούδια με συναισθηματικούς στίχους, αξέχαστες μελωδίες και λαμπρές παραγωγές. Ωστόσο, η επιτυχία στη Eurovision μπορεί επίσης να αφορά την πρωτοτυπία και το στοιχείο της έκπληξης. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μας στείλετε τα τραγούδια σας αν είναι δημιουργικά, φρέσκα και λίγο διαφορετικά! »

Ο τελικός κατάλογος τραγουδιών θα παρουσιαστεί στην τηλεοπτική εκπομπή, και στη συνέχεια οι θεατές θα μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Όπως και πέρυσι, όλες οι συμμετοχές θα εξεταστούν και θα υπογραφούν από την επίσημη βρετανική Eurovision Fan Club.

Spyros Petrou

Ένας από τους ιδρυτές του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Ιδιώτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Πάθος του η Eurovision από μικρός.