Φινλανδία 2018: Με τη Saara Aalto στη Λισαβόνα!

Για ακόμα μια χρόνια η Φιλανδία θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό αλλά με μια μεγάλη αλλαγή ότι ο εκπρόσωπος  έχει ήδη επιλεχθεί και δεν είναι άλλη από την Saara Alto.  Στο εθνικό τελικό (Uuden Musiikin Kilpailu) η Saara θα παρουσιάσει τρία διαφορετικά τραγούδια έτσι οι θεατές και οι διεθνείς επιτροπές θα πρέπει  να επιλέξουν το καλύτερο τραγούδι οπού θα καταφέρει  να περάσει στο τελικό της Eurovision τον Μάιο στη Λισαβόνα. Ο φιλανδικός τελικός θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στην Espoo Metro Areena και παρουσιαστές θα είναι ο Mikko Silvennoinen και η Krista Siegfrids. Η Saara δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη που θα εκπροσωπήσει τη χωρά στη Eurovision 2018.

Λίγα λόγια για την Saara Alto

Η Saara Sofia Aalto γεννήθηκε στο Όουλουνσαλο της Φινλανδίας , είναι 30 χρονών και επαγγέλλεται  τραγουδίστρια, σύνθετης, ηθοποιός.  Το 2012 συμμετείχε στο Voice of Finland και κατέκτησε την δεύτερη θέση.  Επίσης συμμετείχε 2 φορές στο εθνικό τελικό της Φιλανδίας  το 2011 με το τραγούδι «Blessed with Love»,  το 2016 με το τραγούδι «No Fear» οπού έφτασε και τις δυο χρόνιες στην δεύτερη θέση.  Το 2016 έγινε ευρύτερα γνωστή  στο πλατύ κοινό όταν δήλωσε συμμέτοχη στο  X-factor UΚ, μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει αλλά για εμάς εκείνο το βραδύ ήταν η νικήτρια στις καρδιές μας.  Επίσης συμμετείχε σε μιούζικαλ , ταινίες  και ξένες τηλεοπτικές σειρές.

 

Andreas Korypas

Πρόεδρος του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.