Κροατία 2018: Με την Franka Batelić στην Λισαβόνα!

Πριν από λίγη ώρα η δημόσια τηλεόραση της Κροατίας HRT, ανακοίνωσε ότι φέτος η χώρα θα εκπροσωπηθεί από την Franka Batelić. Το τραγούδι της έχει το τίτλο «Crazy» οπού θα κυκλοφορήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Λίγα λογία για την Franka Batelić

Η Franka Batelić γεννήθηκε στην Ριέκα της Κροατίας , είναι 25 χρονών και επαγγέλλεται  τραγουδίστρια. Από μικρή ηλικία αγαπούσε  το τραγούδι και ήταν μέλος σε εκκλησιαστική χορωδία. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο πιάνο αλλά και στην κιθάρα.  Επίσης έχει τελειώσει αγγλική φιλολογία και μιλάει ιταλικά,  γερμανικά και διδάσκει στην Νομική σχόλη του πανεπιστήμιου  Ζάγκρεμπ. To 2007 κέρδισε το τηλεοπτικό παιχνίδι «Showtime» οπού από κει ξεκίνησε την καριέρα της. Το 2009 και 2010 ήταν υποψήφια για τη Eurovision, καταλαμβάνοντας και τις δύο φορές την έβδομη θέση στο εθνικό τελικό της Κροατίας. Στο ιστορικό της έχει 10 singles και 1 ακυκλοφόρητο δίσκο.

Ακούστε το πιο πρόσφατο τραγούδι της με τίτλο «S tobom»:

Andreas Korypas

Πρόεδρος του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.