Ισπανία 2019: Το RTVE αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Junior Eurovision Song Contest

Η υπεύθυνη αποστολής της Ισπανίας Ana Maria Bordas δήλωσε ότι ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ισπανία στην Junior Eurovision.

Συγκεκριμένα η Ana Maria Bordas δήλωσε:

Είναι κάτι που το συζητάμε κάθε χρόνο, προσπαθούμε κάθε χρόνο να είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Αλλά είναι μια απόφαση που δεν έχει ακόμη ληφθεί. Ξέρετε ότι πρέπει να απαντήσουμε τον Ιούνιο εάν πρόκειται να συμμετέχουμε ή όχι, έχουμε ακόμα λίγους μήνες μπροστά μας για να το πούμε.

Η Γαλλία φέτος επέστρεψε και πραγματικά καλά έκανε. Φέτος είναι αλήθεια, ότι δεν είχαμε κανένα μουσικό πρόγραμμα με παιδιά, και είναι πιο δύσκολο. Αλλά αν θα συμμετέχουμε θα είναι μια απόφαση που η διοίκηση θα την πάρει εκείνη την εποχή. Φυσικά, κάθε χρόνο είναι μια συζήτηση που έχουμε και που μελετάται… Φέτος υπήρξε ένα μεγάλο ποσοστό fans της Junior στην Ισπανία χωρίς να συμμετέχουμε, αυτό είναι κάτι που λαμβάνουμε υπόψη.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που η χώρα συμμετείχε, πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα. Δύο δεύτερες θέσεις το 2003 και το 2005, μια τέταρτη θέση το 2006 και μια πρώτη θέση το 2004 με την Maria Isabel και το τραγούδι της «Antes muerta que sencilla». Την ίδια χρονιά, η TVE πέτυχε ρεκόρ 6 εκατομμυρίων θεατών.

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.