Αυστραλία: Η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision εξασφαλίστηκε μέχρι το 2023!

Πέντε χρόνια έχουν περάσει μετά από την ευγενική χειρονομία της EBU να προσκαλέσει την Αυστραλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, και ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SBS εδραίωσε σήμερα την παρουσία του στο διαγωνισμό υπογράφοντας μια νέα πενταετή συμφωνία με την EBU.

Ο commissioning editor του SBS, Josh Martin, εξέφρασε την ευχαρίστηση του στο δελτίο ειδήσεων της Αυστραλίας και εγγυήθηκε το μέλλον του διαγωνισμού της Εurovision.

 

Ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SBS υπήρξε η έδρα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Αυστραλία για 35 χρόνια. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την πρόσκληση στο να γίνουμε πιο μόνιμο μέλος της οικογένειας του διαγωνισμού. Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε το εκπληκτικό ταλέντο και την ποικιλομορφία της Αυστραλίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Επισημαίνει τη δύναμη της μουσικής. Να φέρνει τους ανθρώπους μαζί – ακόμα και από τις πολικές αντίθετες πλευρές του πλανήτη. Ευχαριστώ την Ευρώπη.

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Jon Ola Sand συμπλήρωσε με ιδιαίτερη χαρά:

 

Είμαστε ευτυχείς που η Αυστραλία έχει γίνει ένα πιο μόνιμο μέλος της οικογένειας του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Οι Αυστραλοί έχουν από καιρό μεγάλους οπαδούς της διοργάνωσης με μεγάλο αριθμό πιστών θεατών κάθε χρόνο και όταν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην 60ή επέτειο του διαγωνισμού, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο δημοφιλείς θα γίνονταν οι καλλιτέχνες τους. Ήταν μια φυσική εξέλιξη για μας να συμφωνήσουμε με την ένταξή τους ως συμμετέχουσα χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς φέρνουν τόσα πολλά στο τραπέζι και προσβλέπουμε πολύ να τους υποδεχτούμε στο Τελ Αβίβ παράλληλα με τους 41 άλλους συναρπαστικούς συμμετέχοντες. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια φανταστική γιορτή της μουσικής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η καλύτερη θέση της Αυστραλίας στο διαγωνισμό είναι η δεύτερη το 2016 με την Dami Im και το «Sound of Silence».

Πριν λίγες ημέρες η Αυστραλία διοργάνωσε για πρώτη φορά τον πρώτο της εθνικό τελικό με νικήτρια την Kate Miller-Heidke και το τραγούδι της «Zero Gravity».

Μπορείτε να ακούσετε την φετινή συμμετοχή της Αυστραλίας στην Eurovision: