Σουηδία 2019: Με τoν John Lundvik και το “Too Late for Love” στο Τελ Αβίβ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2019, του φετινού εθνικού τελικού της Σουηδίας με στόχο την ανεύρεση του επόμενου εκπροσώπου της χώρας στον θεσμό. Μεγάλος νικητής της βραδιάς o John Lundvik με το τραγούδι «Too Late for Love» οπού κατάφερε να είναι το τραγούδι που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

Το Melofestivalen 2019 διεξάχθηκε στο Friends Arena στην Στοκχόλμη. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson και Eric Saade. Δώδεκα τραγούδια διαγωνίστηκαν στον τελικό και το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις 8 διεθνείς κριτικές επιτροπές και το τηλεοπτικό κοινό.

Οι διεθνείς επιτροπές που ψηφίσαν στο μεγάλο τελικό ήταν:

 • Πορτογαλία  Portugal Carla Bugalho
 • Αυστρία  Austria Marvin Dietmann
 • Αυστραλία Australia Stephanie Werrett
 • Κύπρος Cyprus Evi Papamichael
 • Γαλλία France Bruno Berberes
 • Φινλανδία Finland Krista Siegfrids
 • Ηνωμένο Βασίλειο United Kingdom Simon Proctor
 • Ισραήλ Israel Dana International

 

Tα υποψήφια τραγούδια του τελικού ήταν:
 1. Jon Henrik Fjällgren – «Norrsken»
 2. Lisa Ajax – «Torn»
 3. Mohombi – «Hello»
 4. Lina Hedlund – «Victorious»
 5. Bishara – “On My Own”
 6. Anna Bergendahl – «Ashes to Ashes»
 7. Nano – «Chasing Rivers»
 8. Hanna Ferm & LIAMOO – «Hold You»
 9. Malou Prytz – «I Do Me»
 10. John Lundvik – “Too Late for Love”
 11. Wiktoria – «Not with Me»
 12. Arvingarna-«I Do»
Guests

Η βράδια ξεκίνησε με το περσινό νικητή Benjamin Ingrosso να ερμηνεύει δικά του τραγούδια και να γίνεται η γνωστή παρέλαση των διαγωνιζόμενων.

Καλεσμένες της βραδιάς ήταν η Charlotte Perrelli και η Dana International οπού ερμήνευσαν τα τραγούδια Take Me To Your Heaven,  Diva και Diva to Diva.

Τα Αναλυτικά αποτελέσματα:
H βαθμολογία από τις διεθνείς επιτροπές
H Βαθμολογία του κοινού και η συνολική βαθμολογία

Η Σουηδία στoν Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision:

Η Σουηδία συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το 1958 κι έχει λείψει μόνο τις χρονιές 1964, 1970 και 1976. Έχει νικήσει έως τώρα 6 φόρες με τους Abba, Herreys, Carola, Charlotte Nilsson, Loreen και Måns Zelmerlöw. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Benjamin Ingrosso με το τραγούδι «Dance You Off» το οποίο έφτασε στην 7η θέση του τελικού.

 

Λίγα Λογία για το Melodifestivalen:

Το Melodifestivalen αποτελείται από 6 διαγωνιστικές βραδιές. 4 ημιτελικούς (όπου 2 καλλιτέχνες προκρίνονται στον τελικό και 2 στο σόου της δεύτερης ευκαιρίας), το σόου δεύτερης ευκαιρίας (όπου 4 καλλιτέχνες προκρίνονται στον τελικό) και τον μεγάλο τελικό όπου θα αναδείξει την συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει την Σουηδία στο Τελ Αβιβ.

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.