Ολλανδία: Μέσα σε δύο χρόνια ετοιμάστηκε το «Arcade»

Συνέντευξη παραχώρησε ο παραγωγός της φετινής συμμετοχής της Ολλανδίας Wouter Hardy, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει δύο χρόνια που δουλεύουν πάνω στην φετινή συμμετοχή της χώρας στην Eurovision. Ο ίδιος ανέφερε ότι πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η ιστορία του τραγουδιού κι η συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας Duncan Laurence, όταν του στάλθηκαν πέντε demo του «Arcade«.

Έπειτα οι δύο τους άρχισαν να ηχογραφούν τραγούδια και πρώτο ήταν το Arcade το οποίο περιέχει 165 διαφορετικές γραμμές ενορχήστρωσης και φωνητικών.

Νομίζω ότι είναι πραγματικά όμορφο, είναι οι χορδές, τα τύμπανα, το μπάσο, το πιάνο, το synthesizer, η χορωδία, η φωνή του Duncan και βέβαια τα φωνητικά.

Αργότερα το τραγούδι πέρασε από την ολλανδική επιτροπή και την Ilse De Lange (Ολλ 2014) και τους δήλωσαν ότι τους άρεσε αλλά ο ίδιος κι ο Duncan ποτέ δεν περίμεναν ότι θα επιλεχθεί.

Ποτέ δεν το περίμενα αυτό, είναι τρελά συναισθήματα, απλά δεν το πιστεύεις, ξυπνάς κάθε πρωί και βλέπεις όλα τα είδη των εφαρμογών, άνθρωποι που στέλνουν e-mail και μηνύματα στο Instagram. Eίναι πραγματικά τρελός κι είμαστε εδώ μετά από δύο χρόνια. Είμαι πολύ υπερήφανος γι ‘αυτό.

Πολλοί περιμένω από αυτόν. Νομίζω ότι ο Duncan είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες που γνωρίζω σε live, μπορεί να χτυπήσει τους ανθρώπους με τη φωνή του και νομίζω ότι οι πολλοί θα εντυπωσιαστούν πραγματικά.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την στιγμή η Ολλανδία είναι το νούμερο ένα φαβορί για την νίκη.

Πηγή: Eurovoix

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.