Ελλάδα: Η συνέντευξη Τύπου της Κατερίνας Ντούσκα – Τί πληροφορίες προέκυψαν για την ελληνική αποστολή;

Πραγματοποιήθηκε απόψε η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής συμμετοχής για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Φυσικά στην συνέντευξη πέρα από την παρουσία της εκπροσώπου Κατερίνας Ντούσκα παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος της επιτροπής που επέλεξε την καλλιτέχνιδα Δημήτρης Παπαδημητρίου, η διευθύντρια της MINOS EMI Μαργαρίτα Μάτσα, η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων κι υπεύθυνη της φετινής αποστολής Μαρία Κουφοπούλου, ο συνθέτης του Better Love Τιμολέων Βερέμης κι η σκηνοθέτιδα του video clip Έφη Γούση.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον κ. Παπαδημητρίου όπου ευχαρίστησε την Κατερίνα που αποδέχθηκε την φετινή πρόταση αλλά κι όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που ήταν υπεύθυνα για την επιλογή της.

Στην συνέχεια η Κατερίνα με την σειρά της ανέφερε πόσο χαρούμενη είναι και πόσα θετικά μηνύματα λαμβάνει καθημερινά. Κάποια από όσα ανέφερε είναι:

Το τραγούδι μου γράφτηκε στον Λονδίνο μαζί με τον Τιμολέοντα και το David Sneddon. Ευχαριστώ πολύ και την Έφη Γούση για το αποτέλεσμα του video clip κι όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό. Και φυσικά ευχαριστώ την ΕΡΤ για την εμπιστοσύνη. Η ΕΡΤ μου ζήτησε να στείλω κάποια τραγούδια κι εγώ ήδη ετοίμαζα κομμάτια για τον νέο μου δίσκο. Το Better Love ήταν ήδη στα σκαριά.

Το τραγούδι έχει φτάσει στο νούμερο ένα των itunes κι έχει μπει στα trends δέκα χωρών.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Μαργαρίτα Μάτσα κι είπε:

Η πρόταση στην Κατερίνα ήρθε από πολύ νωρίς αρχές Δεκέμβρη. Χαίρομαι πολύ για το κλίμα ανανέωσης της ΕΡΤ και για την νέα προσέγγιση που δεν υπήρχε τα περασμένα χρόνια. Στέλνουμε κάτι διαφορετικό κι η επιλογή της Κατερίνας ήταν απρόβλεπτη. Λέμε συνήθως ότι στην Ελλάδα δεν κάνει καριέρα κάποιος που δεν τραγουδά στα ελληνικά. Η Κατερίνα έχει δώσει και κάποια μικρά δείγματα τραγουδώντας μεγάλους συνθέτες όπως Θεοδωράκη, Δρογόση κ.ά.

Δεν θα πω ότι πάμε για πρωτιά -μακάρι- αλλά στόχος είναι να μπει η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι της Eurovision.

Οι κριτικές που έχει λάβει είναι εξαιρετικές τόσο για το τραγούδι όσο και για την ποιότητα της φωνής της κι αυτήν την στιγμή είναι νούμερο ένα στα trends του Utube.

Πολλά συγχαρητήρια στην Αγγέλα Κόλλια που την ανακάλυψε και πλέον η Κατερίνα έχει κατακτήσει την καλή μουσική.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Κουφοπούλου λέγοντας:

Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη τόσο την ομάδα της ΕΡΤ που είναι πίσω από αυτό όσο και τους fans. Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Στο Τελ Αβίβ ετοιμάζουν μία δυνατή διοργάνωση με πολλές εκπλήξεις ενώ η εμφάνιση της Madonna δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Κατά την παρουσία μου εκεί τις προηγούμενες ημέρες για την συνάντηση των HoD είχα πλήρη ενημέρωση για τον θεσμό κι έλαβα και πολύ θετικά σχόλια για την Κατερίνα.

Στις καρτ ποστάλ θα αναδεικνύονται ομορφιές και μνημεία της διοργανώτριας χώρας ενώ θα υπάρχουν και κάποιες χορευτικές κινήσεις. Η Κατερίνα θα πρέπει να έχει μαζί της την δική της γκαρνταρόμπα ενώ τα ρούχα πρέπει να είναι μονόχρωμα για τα γυρίσματα.

Φυσικά ευχαριστούμε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Δρόσο ο οποίος από την πρώτη συνεδρίαση έθεσε το θέμα της Eurovision και μας στήριξε από την αρχή.

Φυσικά στην συνέντευξη μίλησαν τόσο ο Τιμολέων όσο κι η Έφη Γούση, οι οποίοι με την σειρά τους ευχαρίστησαν που είναι μέρος όλου του φετινού project κι επεσήμαναν ότι νιώθουν αέρα αλλαγής.

Η ‘Εφη Γούση είπε:

Χαίρομαι που η ίδια ομάδα θα βρίσκεται και στο Τελ Αβίβ καθώς συγκλίνουμε στο αποτέλεσμα κι υπάρχει καλλιτεχνική ελευθερία. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία μας μέχρι σήμερα ενώ ο χαρακτήρας μας στην σκηνή θα έχει αέρα θεατρικό αφού προέρχομαι κι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Από τις ερωτήσεις eurofans στο τέλος μάθαμε ότι τα γυρίσματα της καρτ ποστάλ για την ελληνική συμμετοχή θα καθυστερήσουν λίγο καθώς άλλαξε το πρόγραμμα κι ότι η Κατερίνα είναι έτοιμη να δείξει τις φωνητικές δυνατότητες στα eurovision parties που θα παρευρεθεί.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον  να είναι πιο ανοιχτή η υποβολή συμμετοχών για νέους καλλιτέχνες (λογικά εθνικός τελικός) αλλά για αυτό πρέπει να χτιστεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης από την EΡT.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.