Ποιοί Είμαστε

Ο ΙΝΦΕ ΚΥΠΡΟΥ (INFE CYPRUS) είναι ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Φίλων της Eurovision (INFE Network), με συνεχή παρουσία σε όλες ανεξαιρέτως τις διοργανώσεις από το 2012 έως και σήμερα, με στόχο την υποστήριξη της εκάστοτε κυπριακής συμμετοχής και γενικότερα την προώθηση του μουσικού θεσμού, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Κύπρο, χωρίς να ενέχει καμία κερδοσκοπική ή εμπορική δραστηριότητα.

 

Το Διεθνές Δίκτυο Φίλων της Eurovision (INFE) είναι επισήμως αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) ως μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις φαν του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με σχετική καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

O INFE ιδρύθηκε το 2011 με στόχο να συγκεντρώσει τους θαυμαστές του Διαγωνισμού, από την Ευρώπη και από άλλες ηπείρους, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο άλλο δίκτυο, καθώς και για να προωθήσει την Οικογένεια Εκδηλώσεων (Family of Events) της Eurovision και πρωτίστως τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια.

Κατά το 2017 ο INFE Κύπρου έχει αναθεωρηθεί και απέκτησε επίσημα μια πιο δομημένη υπόσταση με τη δική του επίσημη ιστοσελίδα.

Το δίκτυο INFE αποτελείται σήμερα από 3000 μέλη σε 14 χώρες, που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην πόλη που φιλοξενεί τον Διαγωνισμό, αποκλειστικά με δικά τους έξοδα, όχι μόνο για να στηρίξουν τη συμμετοχή της χώρας τους, αλλά και για να προωθήσουν τον θεσμό και τις αξίες που είναι συνδεδεμένες με αυτόν, που περιλαμβάνουν τη φιλία και την άμιλλα μεταξύ των ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – εθνών, καθώς και τον σεβασμό για τις διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις.