Ρεκόρ συμμετοχών για την Νορβηγία

Το Norsk Melodi Prix (MGP) χρονολογείται από το 1960, και έχουν επιλεγεί μέσα από αυτό, εκπρόσωποι της χώρας 55 φορές μέχρι τώρα. Φαίνεται μέσα από την πάροδο του χρόνου, πως υπάρχει μια τεράστια μερίδα κόσμου που κάθε χρόνο παρακολουθεί με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την διοργάνωση, καθιστώντας την μία σημαντική διοργάνωση για την Eurovision. Ακόμα και αν η ραδιοτηλεόραση της χώρας (NRK) καλεί καλλιτέχνες και συνθέτες από όλο τον κόσμο να υποβάλουν εγγραφή, ενθαρρύνει περισσότερο τους Νορβηγούς τραγουδοποιούς να συμμετέχουν. Στις 11 Σεπτεμβρίου, η NRK έκλεισε το παράθυρο για τη διαδικασία εγγραφής για το MGP 2018, και φαίνεται πως για αυτή τη χρονιά, υποβλήθηκαν σχεδόν 1200 τραγούδια (200 περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά). Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, οι δέκα καλύτεροι καλλιτέχνες και συνθέσεις, θα επιλεγούν από τις 1200 υποβληθείσες συμμετοχές, για να συναγωνιστούν στο μεγάλο φινάλε του Grand Prix Melodi που θα γινει στο Spektrum του Όσλο τον Μάρτιο του 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, δήλωσε:

“Πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν υποβάλει τις συμμετοχές τους για το MGP 2018. Θα πονέσει η επιλογή μόνο δέκα τραγουδιών και καλλιτεχνών, που θα αγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν τη Νορβηγία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στη Λισαβόνα”

Οι νικητές της τελευταίας διοργάνωσης, JOWS και Aleksander Walmann, εκπροσώπησαν το σκανδιναβικό έθνος στο Κίεβο και κατέκτησαν τη 10η θέση στον τελικό της Eurovision με συνολικά 158 πόντους.

Spyros Petrou

Μέλος του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Ιδιώτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Πάθος του η Eurovision από μικρός.