Ουγγαρία: Αποτελέσματα πρώτου προκριματικού του A Dal 2018

Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε η διαδικασία που θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ουγγαρίας για την Eurovision 2018, A Dal, με τον πρώτο προκριματικό. Φέτος το A Dal θα αποτελείται από 3 προκριματικούς, 2 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Kriszta Rátonyi και Freddie (Ουγγαρία ESC 2016).

Στο πρώτο προκριματικό διαγωνίσθηκαν συνολικά 10 καλλιτέχνες, από τους οποίους μόνο οι 6 προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του σόου. Το αποτέλεσμα κρίθηκε έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, η τετραμελής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Judit Schell (ηθοποιός), Misi Mező (κεντρικός τραγουδιστής και κιθαρίστας του ουγγρικού συγκροτήματος Magna Cum Laudethe), Károly Frenreisz (τραγουδιστής – συνθέτης) και Miklós Both (συνθέτης – ερμηνευτής – κιθαρίστας), βαθμολόγησε το κάθε τραγούδι μετά την παρουσίασή του, ενώ το κοινό, που ψήφισε και αυτό, είχε τον ρόλο του πέμπτου κριτή. Από αυτόν τον γύρο προκρίθηκαν οι 5 πρώτοι υποψήφιοι. Στον δεύτερο γύρο το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει εκ νέου το αγαπημένο του τραγούδι από τα 5 που δεν πέρασαν. Αυτό που βρέθηκε στην πρώτη θέση, προκρίθηκε μαζί με τα υπόλοιπα 5 στους ημιτελικούς.

Οι 6 υποψήφιοι από τον πρώτο προημιτελικό που συνεχίζουν στους ημιτελικούς, είναι:

  • Süle Zsolt Zöld a május (44 βαθμοί)

  • Leander KillsNem szól harang (44 βαθμοί)

  • Király ViktorBudapest Girl (43 βαθμοί)

  • Ceasefire XSatellites (41 βαθμοί)

  • Knoll GabiNobody to Die For (40 βαθμοί)

  • Vastag TamásNe hagyj reményt (προκρίθηκε έπειτα από τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας του κοινού)

Ο δεύτερος προκριματικός του A Dal 2018 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/01, από τον οποίο θα δούμε να προκρίνονται ακόμη 6 συμμετέχοντες στους ημιτελικούς.