Λετονία 2018: Ακούστε τα 21 τραγούδια του Supernova

O εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λετονίας LTV αποκάλυψε τους είκοσι ένα καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Supernova 2018, τον εθνικό τελικό της χώρας, ο οποίος ξεκινάει στις 3 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε με 63 υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί σε λίστα και είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει και να εκφράσει την άποψή του για κάθε τραγούδι σχολιάζοντας αν του αρέσει ή όχι. Τα ονόματα των καλλιτεχνών δεν αποκαλύφθηκαν φέτος, ώστε να αποφευχθούν πιθανές επιρροές στην ψηφοφορία. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή επέλεξε 30 καλλιτέχνες για να περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι 30 καλλιτέχνες έπρεπε στη συνέχεια να εμφανιστούν ζωντανά μπροστά από κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον παραγωγό της Supernova Ilze Jansone, τον μουσικό παραγωγό DJ Rudd, τον παρουσιαστή του σόου Toms Grēviņš και την τζαζ τραγουδίστρια Jolanta Gulbe. Από τους 30 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για να εμφανιστούν ζωντανά μπροστά στην κριτική επιτροπή μόνο οι δέκα προκρίθηκαν μετά από ομοφωνία, ενώ για τους υπόλοιπους χρειάστηκε περισσότερη συζήτηση.

Οι 21 καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο Supernova είναι (το κάθε τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο):

 1. Agnese StengrevicsYou Are My World
 2. Liene GreifaneWalk the Talk
 3. MIONIAYou
 4. Laura RizzottoFunny Girl
 5. MADARAEsamiba
 6. Katrine LukinsRunning Red Lights
 7. Monta1000 Roses
 8. Jenny MaySoledad
 9. Markus RivaThis Time
 10. Edgars KreilisYounger Days
 11. RitvarsWho’s Counting?
 12. Lauris ValtersLovers Bliss
 13. Ed RallidaeWhat I Had With You
 14. In My HeadSunset
 15. DVINESMore Than Meets The Eye
 16. HypnoticPray
 17. Sudden LightsJust Fine
 18. Kris & OzMorning Flight
 19. Rahu the FoolOh, Long river
 20. Riga ReggaeSTOP THE WAR U2
 21. Katrina Gupalo & the Black BirdsIntoxicating Caramel

Πέρα από τις φετινές αλλαγές που έγιναν στο Supernova, ανακοινώθηκε και μία ακόμη. Όπως ήδη γνωρίζουμε το Supernova αποτελείται από τέσσερα shows: δύο προκριματικούς γύρους, έναν ημιτελικό και έναν τελικό. Ανακοινώθηκε επίσημα όμως πως ο αριθμός των shows θα παραμείνει ίδιος αλλά θα υπάρχουν τρεις ημιτελικοί! Αυτοί που θα καταφέρουν να προκριθούν από κάθε ημιτελικό θα πηγαίνουν κατευθείαν στον τελικό.