Ελβετία 2018: Με τους Zibbz στην Λισαβόνα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός «ESC 2018 – Die Entscheidungsshow»  οπού o νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει την Ελβετία τον ερχόμενο Μάιο στον διαγωνισμό της Eurovision στη Λισαβόνα.  Ο νικητής επιλέχτηκε βάσει των ψήφων της κριτικής επιτροπής και του κοινού, με το 50% να δίνεται από τους κριτές και το υπόλοιπο 50% μέσω του τηλεοπτικού κοινού. Οι χώρες της διεθνούς κριτικής επιτροπής που ψήφισαν είναι  η Αλβανία, η Αρμενία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισλανδία, το Ισραήλ και η Ιταλία. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο σχολιαστής της Eurovision για την Ελβετία Sven Epiney. Στην έναρξη του τελικού τραγούδησαν οι περσινοί εκπρόσωποι,το γκρουπ Timebelle και ερμήνευσαν το τραγούδι τους Apollo.Με

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το γκρουπ Zibbz με το τραγούδι «Stones»

Οι 6 διαγωνιζόμενοι  που συμμετείχαν στον εθνικό τελικό είναι:

Τα συνολικά αποτελέσματα:

Oι Zibbz με το Alejandro έδωσαν μια μάχη στους ψήφους των κριτών όμως το τηλεοπτικό κοινό προτίμησε με μεγάλη διάφορα το συγκρότημα Zibbz.

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.