Ισραήλ: Η Netta Barzilai για το Ισραήλ στη Λισαβόνα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το show  «The Next Star», μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 29 Οκτωβρίου 2017 και σαν σκοπό είχε να βρει τον επόμενο καλλιτέχνη ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Λισαβόνα. Μέχρι να καταλήξουμε στους φιναλίστ του σημερινού σόου, είδαμε συνολικά να διαγωνίζονται 99 καλλιτέχνες.

Νικήτρια τελικά ανδείχθηκε η Netta Barzilai , και θα είναι η 42η εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Eurovision.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Assi Azar και Rotem Sela. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα αποφάσισε τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision μέσω του συγκεκριμένου show. Από το 2015 που χρησιμοποιεί το «The Next Star» για την ανάδειξη εκπροσώπου, το Ισραήλ καταφέρνει κάθε χρόνο να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό διαγωνισμού.

Οι 4  που κατάφεραν να φτάσουν ένα βήμα πριν την εκπροσώπηση της χώρας τους ήταν: Jonathan Mergui, Chen Aharoni, Riki Ben Ari και η Netta Barzilai.

Ο νικητής προέκυψε έπειτα από 2 διαγωνιστικούς γύρους. Στον πρώτο γύρο, οι 4 φιναλίστ ερμήνευσαν από ένα τραγούδι. Οι 2 με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών ψήφων από κοινό και κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Static & Ben-El TavoriKeren PelesHarel Skaat και Assaf Amdursky, προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Στη συνέχεια, οι κριτές έσωσαν ακόμη έναν υποψήφιο όπου  και αυτός στον τελικό γύρο μαζί με τους 2 πρώτους. Στον δεύτερο γύρο, οι 3 προκριθέντες ερμήνευσαν και πάλι από ένα τραγούδι ο καθένας. Σ’αυτή την τελική φάση, ο νικητής που θα ταξιδέψει τον Μάιο στη Λισαβόνα προέκυψε αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Πρώτο duel

Jonathan Mergui 91% – Chen Aharoni 71%

  • Δεύτερο duel

Riki Ben Ari 82% – Netta Barzilai 75%

Duel Draw Artist Song Judges’ vote Score Result
Amdursky Peles Skaat Static & Tavori
First Round
I 1 Jonathan Mergui «Get Ugly« Yes Yes Yes Yes 91% Advanced
2 Chen Aharoni «Neshima» Yes Yes Yes Yes 72% 4th
II 3 Riki Ben Ari «Proud Mary« Yes Yes Yes Yes 82% Advanced
4 Netta Barzilai «» Yes Yes Yes Yes 75% Advanced
Second Round
III 5 Riki Ben Ari «Total Eclipse of the Heart« 8 8 8 8 125 3rd
6 Jonathan Mergui «When I Was Your Man« 10 12 10 12 205 2nd
7 Netta Barzilai «Tik Tok» / «Gangnam Style« 12 10 12 10 210 1st

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί η Netta στην Eurovision, θα επιλεγεί εσωτερικά και θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.