Ρουμανία 2018: Αποτελέσματα πέμπτου ημιτελικού του Selecția Națională!

Πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε και ο πέμπτος ημιτελικός του «Selecția Națională» η διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπου στην Ρουμανία για την Eurovision 2018. Το σόου μεταδόθηκε από την πόλη Sighișoara, με παρουσιαστές τους Diana Dumitrescu και Cezar Ouatu.

Οι δώδεκα τραγούδια διαγωνίστηκαν ήταν:

Στον πέμπτο ημιτελικό τα 3 τραγούδια που κατόρθωσαν να προκριθούν στον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου είναι:

Το αποτέλεσμα προέκυψε από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από τους Liliana Ștefan (στιχουργός της ρουμάνικη συμμετοχής στη Eurovision 1998), Viorel Gavrilă (μαέστρος – συνθέτης), Ilinca Băcilă (εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2017 μαζί με τον  Alex Florea), Nicu Patoi (κιθαρίστας) και Marian Ionescu (κιθαρίστρια, πιανίστρια, συνθέτης και ιδρύτρια του συγκροτήματος Direcția 5).

 

Ο τελικός του Selecția Națională 2018, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή στις 21:00 ώρα Κύπρου και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Βουκουρέστι.

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.