Ισραήλ: Δείτε το Toy της Netta Barzilai!

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η φετινή εκπρόσωπος του Ισραήλ Netta Barzilai στην Λισαβόνα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες η φετινή συμμετοχή έχει τίτλο Toy και είναι σε σύνθεση των Doron Medalie (συνθέτη των Golden Boy και Made Of Stars) και Stav Beger. Οι στίχοι είναι εξ’ ολοκλήρου στα αγγλικά, όπως συνηθίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια και το κομμάτι κυκλοφόρησε μαζί με το video clip.

Ακούστε παρακάτω την φετινή συμμετοχή:

Το Ισραήλ ακολούθησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την επιτυχημένη συνταγή του The Next Star. Οι νικητές του σόου είναι αυτόματα οι επόμενοι εκπρόσωποι της χώρας κι αυτή η πορεία έχει φέρει το Ισραήλ για τρεις συνεχόμενες χρονιές στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, μετά από ένα σερί αρκετών αποτυχιών. Φέτος νικήτρια αναδείχθηκε η Netta Barzilai με συνδυασμό televoting και για πρώτη φορά ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής. 

 

Το Ισραήλ στον Διαγωνισμό της Eurovision

Το Ισραήλ έκανε το ντεμπούτο του στον θεσμό της Eurovision από το 1973. Έχει καταφέρει να κερδίσει τρεις φορές (1978 Izhar Cohen & the AlphabetaA-Ba-Ni-Bi, 1979 Gali Atari & Milk and HoneyHallelujah, 1998 Dana InternationalDiva). Έκτοτε η πορεία του στον θεσμό κινείται σε μέτρια επίπεδα καθώς αρκετές φορές δεν έχει καταφέρει να περάσει στον Τελικό ενώ κι όταν το καταφέρνει σπάνια κατακτά μία υψηλή θέση. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον IMRI με το I Feel Alive το οποίο κατέκτησε την 23η θέση.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.