Γνωρίστε τις επόμενες έξι συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού – Ψηφίστε στα polls!

Ο INFE Cyprus συνεχίζει τις παρουσιάσεις των σαράντα τριών (43) συμμετοχών της φετινής Eurovision, με τις επόμενες έξι χώρες του πρώτου ημιτελικού. Μετά από κάθε χώρα υπάρχει poll για να βαθμολογήσουμε όλοι μας από το 1 έως το 5 (1 για τις συμμετοχές που μας αρέσουν λιγότερο και 5 για αυτές που είναι οι αγαπημένες μας) τα φετινά διαγωνιζόμενα τραγούδια. Έπειτα από το τέλος των παρουσιάσεων, θα αναρτηθούν οι μέσοι όροι των βαθμολογιών έτσι ώστε να γνωρίζουμε ποια φετινή συμμετοχή μας κέρδισε περισσότερο.

  • Αυστρία

Την Αυστρία θα εκπροσωπήσει ένας παλιός γνώριμος του διαγωνισμού ο Cesár Sampson με το τραγούδι Nobody but you, σε σύνθεση και στίχους των Boris Milanov, Sebastian Arman, Joacim Persson, Johan Alkenäs. Ο Cesar έχει συμμετάσχει ήδη 2 φορές στο διαγωνισμό το 2016 και 2017 για λογαριασμό της Βουλγαρίας ως back vocalist. Είναι 35 ετών και έχει γεννηθεί στην πόλη Linz της Αυστρίας. Η επιλογή τόσο του ιδίου όσο και του τραγουδιού, έγινε από το κρατικό κανάλι της Αυστρίας με ανάθεση.

  • Ελλάδα

Η κόρη του γνωστού τραγουδιστή, Πασχάλη Τερζή, η Γιάννα Τερζή, θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, ήρθε σε ηλικία 20 ετών στην Αθήνα. Έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο ολοκληρωμένες δουλειές με την Cobalt και την MINOS EMI, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αμερική. Το 2009 εμφανίζεται στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision τραγουδώντας το Nocturne των Secret Garden. Η ΕΡΤ ουσιαστικά της έκανε απευθείας ανάθεση φέτος, μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, και θα ερμηνεύσει το τραγούδι Όνειρό μου, σε στίχους και Μουσική της ίδιας, του Άρη Καλημέρη, του Δημήτρη Σταματίου και του Μιχάλη Παπαθανασίου.

  • Φινλανδία

Η Φινλανδία φέτος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την Λισαβόνα. Η γνωστή από τις 5 προσπάθειες να εκπροσωπήσει την Φινλανδία, Saara Aalto, θα ερμηνεύσει το Monsters σε σύνθεση και στίχους των Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb και Ki Fitzgerald. Η Saara γεννήθηκε το 1987 στην περιοχή Oulunsalo της Φινλανδίας και είναι πολύ αγαπητή στο κοινό της Eurovision, αφού αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα φέτος. Έχει συμμετάσχει στο Τhe X Factor UK, όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι την 2η θέση του τελικού.

  • Αρμενία

Ο Sevak Khanagyan κέρδισε τον Εθνικό τελικό της Αρμενίας, Depi Evratesil, και θα εκπροσωπήσει την χώρα του με το τραγούδι Qami σε σύνθεση και στίχους των Sevak Khanagyan, Anna Danielyan και Viktorya Maloyan. Γεννημένος στην Αρμενία, αλλά μεγαλωμένος στη Ρωσία, ασχολήθηκε από μικρός με την μουσική. Έχει λάβει μέρος σε 2 talent show της Ρωσίας, χωρίς επιτυχία, και σε ένα της Ουκρανίας, στο οποίο στέφθηκε νικητής. Επίσης, αποτέλεσε coach του 4ου κύκλου του The Voice στην Αρμενία.

  • Ελβετία

Τα αδέρφια Corinne και Stefan Gfeller ή αλλιώς Zibbz, είναι οι εκπρόσωποι της Ελβετίας φέτος για την Πορτογαλία με το τραγούδι Stones, σε σύνθεση και στίχους των Corinne Gfeller, Stee Gfeller και Laurell Barker. Η Corinne είναι η φωνή του συγκροτήματος, ενώ ο Stefan παίζει drums και keyboard. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ολοκληρωμένες δουλειές ενώ έχουν ζήσει και στην Αμερική. Έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως τους Donna Summer30 Seconds to MarsLPPrince και Gölä.

  • Ιρλανδία

Η Βασίλισσα του διαγωνισμού ψάχνει επειγόντως τρόπο να επιστρέψει όχι στην κορυφή αλλά τουλάχιστον στο τελικό. Ο Ryan O’Shaughnessy θα προσπαθήσει να επαναφέρει την χώρα του σε τροχιά Τελικού με το τραγούδι Together, σε σύνθεση του ίδιου, του Mark Caplice και της Laura Elizabeth Hughes. Έχει συμμετάσχει στο Voice αλλά και στο Britain’s got talent όπου έφτασε μέχρι την 5η θέση. Παίζει κιθάρα, πιάνο και σαξόφωνο ενώ έχει ήδη μία μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του, το τραγούδι Νο Name.