Ολοκληρώθηκε η Jury Rehearsal του δεύτερου ημιτελικού

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε στην Altice arena η Jury Rehearsal του δεύτερου ημιτελικού. Οι 21 επιτροπές, οι 18 από τον ημιτελικό και αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, διαμόρφωσαν σήμερα το 50% της βαθμολογίας, ενώ το υπόλοιπο 50% θα το καθορίσουν οι τηλεθεατές αύριο το βράδυ στο live show. 

Η Jury Rehearsal ξεκινά με ένα εισαγωγικό κλιπάκι για την Πορτογαλία, ενώ ακολούθως εμφανίζονται οι τέσσερις παρουσιάστριες, όπως και στον πρώτο ημιτελικό. Όπως ήταν φυσικό έκαναν αναφορά στον Rybak ο οποίος είναι η 1500η συμμετοχή της Eurovision.

Οι παρουσιάσεις των τραγουδιών έγιναν κανονικά βάση του προγράμματος και χωρίς απρόοπτα.

Νορβηγία

Ο Rybak είναι ήδη επί σκηνής και απ΄ότι φαίνεται έτοιμος να γράψει ιστορία. Πραγματικά μοναδικός, ευδιάθετος, χαρούμενος, χαμογελαστός και χωρίς να χάσει νότα. Πολύ δυνατή παρουσίαση όπως αναμενόταν. 

Ρουμανία

Το ροκ τραγούδι μπορεί να μην έχει πείσει μέχρι τώρα ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα όμως η Christina και η μπάντα δίνουν πραγματικά το 100%! Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. 

Σερβία

Συνεχίζουμε στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην Σερβία, η οποία έχει ένα παραδοσιακό εναλλακτικό κομμάτι. Άψογος συνδυασμός φωνών που δένουν αρμονικά.

Άγιος Μαρίνος

Η Jennifer δεν μπαίνει καθόλου καλά στο τραγούδι αφού φαίνεται πολύ αγχωμένη ενώ η Jenny σαφώς καλύτερη. Τα ρομποτάκια στην θέση  τους και το μυστικό χαρτάκι γράφει αυτή τη φορά ”sometimes……… size doesn’t matter. Γενικά μέτρια εμφάνιση και πολύ χλιαρή αντίδραση στο press.

Δανία

Ο Rasmussen επί σκηνής και δυστυχώς με το ίδιο έντονο μακιγιάζ. Ο ίδιος όμως φαίνεται να το απόλαυσε και μαζί με τα φωνητικά έδωσαν ένα άψογο αποτέλεσμα. 

Ρωσία

Πολύ καλή παρουσίαση από την Ρωσία η οποία πραγματικά εισπράττει θερμό χειροκρότημα.

Στο διάλειμμα η Philomena επισκέπτεται τους καναπέδες της Νορβηγίας, του Αγίου Μαρίνου και της Δανίας.

Μολδαβία

Πολύ δυνατή παρουσίαση από την Μολδαβία και πολύ καλή φωνητική απόδοση. Το μόνο απρόοπτο ότι στο τέλος του τραγουδιού το ένα από τα 3 παράθυρα δεν άνοιξε. Πολύ καλή δουλεία από τον Φωκά που πραγματικά κέντησε.

Ολλανδία

Πολύ καλός φωνητικά ο Waylon ο οποίος όμως νομίζουμε θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει.

Αυστραλία

Η Jessica είναι στη σκηνή και φωνητικά συνεχίζει ναι είναι πολύ καλή αν και η κορώνα είχε πάλι προβλήματα. Πολύ φτωχό όμως το σκηνικό και γενικά μία εμφάνιση με πολλές ελλείψεις.

Γεωργία

Υπέροχη Γεωργία με υπέροχο πολυφωνικό αποτέλεσμα. Καλοδουλεμένο το όλο αποτέλεσμα. Με λίγη τύχη θα βρεθεί στον τελικό. Είναι η μόνη χώρα από τον Καύκασο που συνεχίζει.

Πολωνία 

Πολλά φωνητικά προβλήματα από την Πολώνια μέχρι σημείου να χάνει και την αναπνοή του. Κατώτερη του αναμενόμενου η εμφάνιση.

Μάλτα

Μία υπέροχη παρουσίαση από την Μάλτα η οποία σε σχέση με τις πρώτες πρόβες έκανε μικρές αλλαγές. Η χορεύτρια μπαίνει στην γέφυρα του τραγουδιού ενώ η Christa φοράει μισό χρυσό γάντι και στα 2 χέρια της. Σίγουρη για τον τελικό η Μάλτα.

Στο δεύτερο διάλειμμα η παρουσιάστρια επισκέπτεται τις χώρες της Ρωσίας, της Πολωνίας και της Αυστραλίας.

Ουγγαρία

Δυο λόγια μόνο για Ουγγαρία: Τα σπάσαν και έφυγαν για Τελικό. Απλά ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΟΙ!

Λετονία

Η Laura βρίσκεται πάνω στη σκηνή και δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Μικρά σκηνοθετικά προβληματάκια για την Λετονία η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ουγγαρία. Ελπίζουμε να μην την αφανίσει.

Σουηδία

Το τραγούδι αρχίζει με ένα μικρό φωνητικό πρόβλημα το οποίο όμως ξεπερνιέται άμεσα. Όπως αναμενόταν μία άρτια και ολοκληρωμένη παρουσίαση από την Σουηδία.

Μαυροβούνιο 

Μία προσεγμένη ερμηνεία από το Μαυροβούνιο το οποίο με λίγη τύχη θα καταφέρει να βρεθεί στον Τελικό. Προσωπικά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

Σλοβενία

Μία πολύ δυνατή παρουσία με χορό τραγούδι και απρόοπτα. Πολύ αγαπητή η Lea η οποία δίνει τον καλύτερο εαυτό της. 

Ουκρανία

Η ώρα για το σημερινό φαβορί έφτασε. Πολύ δυνατή και ολοκληρωμένη παρουσίαση από τον Melovin ο οποίος δε θα δυσκολευτεί να φέρει ξανά την Ουκρανία στον τελικό. 

Ακολούθησε το αναμενόμενο recap αλλά και η ψηφοφορία. Εν συνεχεία ακολούθησαν κάποια σκετσάκια και video. 

Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία παρουσίασαν και αυτές τα τραγούδια τους μίας και ψηφίζουν σε αυτόν τον ημιτελικό.

Γαλλία

Ένα ακόμη φαβορί βρέθηκε την altice arena και αυτο ειναι η Γαλλία. Απλή αλλα επιβλητική η εμφάνιση της Γαλλίας δεν αφήνει κανενα περιθώριο αμφισβήτησης γιατί θεωρείται ένα απο τα φαβορι φέτος.

Γερμανία

Η Γερμανία φέτος έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη και το αποτέλεσμα οπτικά την αποζημιώνει. Μπορεί στη μεσημεριανή πρόβα να είχε προβλήματα ο Michael Αλλα τωρα ταν υπέροχος! Δυνατή η Γερμανία! 

Ιταλία

Και ο Ιταλοί ηταν απο τις χώρες που το μεσημέρι είχαν αρκετά θέματα τον ήχο. Η βραδινή πρόβα ηταν πολυ καλύτερη και χωρίς προβλήματα. Το μοναδικό πρόβλημα ηταν τα γραφικα τα οποία το τελος σεν φάνηκαν στις οθόνες.

Το 50% της βαθμολογίας λοιπόν είναι πλέον κατατεθημένο και αύριο μένει η ψήφος του κοινού για να μάθουμε ποιές 10 χώρες θα είναι μαζί με την Κύπρο αλλά και τις υπόλοιπες 15 στον Τελικό του Σαββάτου.