H Jury Final Rehearsal της Eurovision 2018

Η ώρα της κρίσης για τον τελικό νικητή έφθασε. Στη Jury Final Rehearsal θα κριθεί το 50% του αυριανού αποτελέσματος από τις 43 κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τους 26 φιναλίστ και θα δώσουν τις βαθμολογίες τους.

Το υπόλοιπο 50% θα καθοριστεί από τη βαθμολογία του τηλεοπτικού κοινού αύριο κατά τη διάρκεια του live show. 

Η έναρξη είναι αρκετά απλή. Στην αρχή βλέπουμε τη διάσημη τραγουδίστρια της χώρας Ana Moura, και ακολούθως τη Mariza. H παρέλαση των χωρών στη συνέχεια υπό τους ήχους μουσικής fado.

Ουκρανία

Ο Melovin είναι πολύ καλός και σταθερός από την αρχή μέχρι το τέλος. Ελπίζουμε αυτή η 1η θέση που εμφανίζεται να μην του στοιχίσει. 

Ισπανία

Το αγαπημένο ζευγάρι των Ισπανών είναι τώρα στην σκηνή. Το σκηνικό με τους αναμμένους φακούς εντυπωσιακό αλλά ο Alfred φαίνεται αρκετά αγχωμένος. 

Σλοβενία

Το τραγούδι που όπως παραδέχτηκε η Lea έγραψε σε 10 λεπτά προκαλεί πανικό στο press. Δυνατό χειροκρότημα για μία δυνατή παρουσίαση. Η Lea πραγματικά είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα εδώ μέσα.

Λιθουανία

Αν και στα στοιχήματα η Ieva έχει πέσει πλέον στην 6η θέση, το τραγούδι της παραμένει ένα από τα αγαπημένα στο Press. Απλή, γλυκεία και χαμογελαστή απλά μας μαγεύει όπως σε κάθε εμφάνιση της.

Αυστρία

Ο Cesar φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με το ακουστικό του αφού για αρκετή ώρα προσπαθεί κάτι να ρυθμίσει στο ακουστικό. Ασχέτου προβλήματος το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Εσθονία

Μία λέξη μπορεί μόνο να περιγράψει την Elina, ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ! 

Νορβηγία

Το φαβορί που έγινε τριτοδεύτερο. Ο Rybak ήρθε σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί εδώ αλλά…… δεν πείθει. Καλύτερος από τις προηγούμενες εμφανίσεις αλλά πάλι….. λίγος. Επίσης υπήρχαν μικρά θεματάκια με την αναπνοή του.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλική συμμετοχή παίζει εντός έδρας και όπως είναι φυσικό έχει όλο το στάδιο μαζί της. Ατμοσφαιρική και συγκινητική ερμηνεία από την Claudia. Επίσης, φανερή ήταν και η συγκίνηση της και τα δάκρυα της. 

Στο πρώτο διάλειμμα η παρουσιάστρια επισκέπτεται τον καναπέ της Σλοβενίας και της Εσθονίας. 

Ην. Βασίλειο

Η Surie πραγματικά κατάφερε αυτό που λίγοι καταφέρνουν στη σκηνή της Eurovision. Έκανε όλο το στάδιο να τραγουδάει μαζί της. Μία πολύ καλή παρουσίαση από το Ην. Βασίλειο που ελπίζουμε να μην καταλήξει στον πάτο της βαθμολογίας.

Σερβία

Η τεράστια έκπληξη του χθεσινού ημιτελικού δεν είναι άλλη από την Σερβία. Η Σερβία και μόνο που έφτασε στον μεγάλο Τελικό πρόκειται για κατόρθωμα. Η παρουσίαση τους δυνατή και σταθερή. Τα Βαλκάνια θα την στηρίξουν.

Γερμανία

Η συγκίνηση στα ύψη καθώς στη σκηνή βγαίνει ο Γερμανός Michael. Υπέροχο σκηνικό ντυμένο με την υπέροχη φωνή του. Η Γερμανία είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα αύριο βράδυ.

Αλβανία

Η ανδρική φωνή του φετινού διαγωνισμού είναι παρούσα και στο Τελικό. Όσες φορές και να ερμηνεύσει το τραγούδι του ο Bushpepa πραγματικά κάθε φορά είναι μοναδική. Δίκαια στον τελικό. 

France

Ένα ακόμη φαβορί είναι εδώ. Το κοινό την υποδέχεται θερμά με κραυγές και ρυθμικά χειροκροτήματα. Η ερμηνεία της δεν χωράει καν περιγραφής αφού είναι σαν ακούς cd…… με καλύτερη ερμηνεία!

Τσεχία

O Mikolas φαίνεται ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του αφού δοκίμασε 1-2 φιγούρες παραπάνω οι οποίες πραγματικά ξεσήκωσαν το κοινό. Αρχίζει να ανεβαίνει παλί η Τσεχία στο τέλος….

Δανία

Για πολλούς η Δανία είναι dark horse του τελικού. Το τραγούδι πραγματικά το αγαπάει ο κόσμος εδώ και έχει δυνατή απήχηση.

Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι η μία από τις δύο χώρες που δίνει το παρών σε όλους τους τελικού. Λίγο σφιγμένη στη αρχή η Jessica αλλά στη διάρκεια βρίσκει το χαμόγελο της. Φωνητικά θεματάκια όμως υπάρχουν σε όλη την διάρκεια του τραγουδιού αλλά το κοινό είναι μαζί της. 

Στο δεύτερο διάλειμμα Σερβία και Αυστρία έχουν μία μικρή επίσκεψη από την Philomena.

Φινλανδία

Μία επαγγελματική εμφάνιση από την super star Saara Aalto. Όλη η αρένα είναι μαζί της και το αξίζει.

Βουλγαρία

Η καλοκουρδισμένη μηχανή της Βουλγαρίας είναι στην σκηνή. Αν και ήρθε σαν ένα από τα φαβορί εδώ στη Λισαβόνα, τελικά δε φαίνεται να πείθει τουλάχιστον σκηνικά γιατί φωνητικά απλά σε καθηλώνουν.

Μολδαβία

Η 2η στη σειρά καλοδουλεμένη μηχανή της Μολδαβίας είναι στη σκηνή αλλά όχι φωνητικά. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι άψογο αλλά φωνητικά υπήρχαν κάποια θέματα.

Σουηδία

Επαγγελματική εμφάνιση από τον Benjamin ο οποίος τόσο σκηνικά όσο και φωνητικά ξέρει που πατάει. Άλλη μία 10αδα λογικά για την Σουηδία.

Ουγγαρία

Μία συμμετοχή που πραγματικά αγαπήθηκε εδώ στις πρόβες. Ικανή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ισραήλ

Και η ώρα του φαβορί έφτασε αλλά δεν έπεισε. Κουρασμένη, αγχωμένη και με προβλήματα στις αναπνοές. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση της.

Ολλανδία

O Waylon είναι επαγγελματίας performer και αυτό φαίνεται σε κάθε εμφάνιση του εδώ στην Altice arena. 

Ιρλανδία

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής η Ιρλανδία αφού από τον πάτο των στοιχημάτων φιγουράρει πλέον στο τοπ-3. Ένα επικίνδυνο τραγούδι ικανό για πολλά. Ή μήπως είναι φούσκα που θα σκάσει; 

Κύπρος

Η Ελένη μας είναι εδώ!!! Έτοιμη για την πρώτη μάχη του Τελικού. Πριν καν βγει στην σκηνή το χειροκρότημα είναι μεγάλο. Είναι η star της βραδιάς. Η star της κάθε βραδιάς. H star της Λισαβόνα. Μπράβο Ελένη μας! Άλλη μία εκρηκτική εμφάνιση έμεινε αύριο το βράδυ. Fuego!

Ιταλία

Πραγματικά δεν ξέρω αν η Κύπρος θα φάει την Ιταλία ή το αντίθετο. Πάντως αυτό που είδαμε σήμερα δείχνει ότι η βραδιά τελειώνει στην Ελένη.

Μετά την ολοκλήρωση των 26 συμμετοχών ακολουθεί το καθιερωμένο recap βάση του οποίου αύριο το βράδυ το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει μέχρι 20 φορές όποια/ε χώρες το επιθυμεί. 

O Brako και η Sara Tavares (Portugal 1994), είναι το πρώτο Interval act πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.  Εν συνεχεία, ακολούθησε η Mayra Andrade πάλι μαζί με τον Brako. Ακολούθησαν διάφορα βιντεάκια με σκετσάκια στα οποία εμφανίστηκε και η Suzy (Portugal 2014). 

Ακολούθησε η νικήτρια της Eurovision Junior 2017 στην Τιφλίδα, Polina Sergeyevna Bogusevich. Φυσικά από την βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο άνθρωπος που έφερε την νίκη στην Πορτογαλία, Salvador Sobral.

H βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αρχικά με την ψηφοφορία των 43 επιτροπών και φυσικά ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία του televoting.

Ραντεβού λοιπόν αύριο το μεσημέρι 15:00 ώρα Κύπρου με το Family show και φυσικά στις 22:00 με τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2018.