Λετονία 2019: Ακούστε τα 16 τραγούδια του Supernova

O εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λετονίας LTV αποκάλυψε τους δεκαέξι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Supernova 2019, τον εθνικό τελικό της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε με 83 υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί σε λίστα και είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει και να εκφράσει την άποψή του για κάθε τραγούδι σχολιάζοντας αν του αρέσει ή όχι. Τα ονόματα των καλλιτεχνών δεν αποκαλύφθηκαν, ώστε να αποφευχθούν πιθανές επιρροές στην ψηφοφορία. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή επέλεξε 33 καλλιτέχνες για να περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι 33 καλλιτέχνες έπρεπε στη συνέχεια να εμφανιστούν ζωντανά μπροστά από κριτική επιτροπή. Από τους 33 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για να εμφανιστούν ζωντανά μπροστά στην κριτική επιτροπή μόνο οι δεκαέξι προκρίθηκαν.

Οι 16 καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο Supernova είναι:

Οι 16 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς των 8, όπου οι τέσσερις πρώτοι από κάθε ημιτελικό περνάνε στον Μεγάλο Τελικό.

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.