Ισραήλ: Σε σχήμα διαμαντιού η σκηνή της Eurovision

Προχωράνε με γοργό ρυθμό οι προετοιμασίες για την ερχόμενη Eurovision στο Ισραήλ κι όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την σκηνή του διαγωνισμού στο Expo Tel Aviv.

Για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες με πολλές λεπτομέρειες, θα σταθούμε στα βασικά χαρακτηριστικά.

Η σκηνή, οι θέσεις κι οι οθόνες LED

Σε σχήμα διαμαντιού θα είναι η σκηνή με αρκετά catwalks ενώ στόχος είναι να υπάρξουν 7.500 θέσεις, ίσως να είναι και περισσότερες. Το μέγεθός της θα είναι 500 κυβικά μέτρα και το ύψος της 1.80. Φυσικά όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές επιστρέφουν οι οθόνες LED.

Πόδια σε σχήμα πρίσματος
Ένα καινούριο στοιχείο, που ακόμα δεν μπορούμε να το κάνουμε εικόνα στο μυαλό μας, είναι τα τέσσερα πόδια σε σχήμα πρίσματος θα πλαισιώνουν την σκηνή.

Catwalks
Θα υπάρχουν τέσσερα catwalks (δύο μεγαλύτερα και δύο μικρότερα) ενώ αυτά θα συνδέονται με την σκηνή με δύο μεγάλες γέφυρες. Θα υπάρξει κι ένα κεντρικό ξεχωριστό catwalk το οποίο μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Green Room

Το green room θα είναι ακριβώς δίπλα από την βασική αίθουσα ενώ θα έχουν κυκλική διαρρύθμιση σε σχέση με την ευθύγραμμη της βασικής αίθουσας. Led θα υπάρχουν κι εδώ ενώ θα φιλοξενήσει 2000-3000 θεατές.

Τρίγωνα

Όπως είχε δημοσιευτεί πριν από κάποιο διάστημα, η σκηνή θα είναι εμπνευσμένη κι από το άστρο του Δαυίδ και για αυτόν τον λόγο θα υπάρχουν 300 τρίγωνα στην σκηνή.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.