Χρονιά πολλά Alex P.

Ο Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου ή γνωστός με το ψευδώνυμο Alex P. είναι Έλληνo-Σουηδός συνθέτης και μουσικός παραγωγός. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Antique, Έλενα Παπαρίζου, Jennifer Lopez, Kelly Rowland, Arash, Άννα Βίσση, Ελένη Φουρέιρα, Σαρμπέλ , Τάμτα, Margaret, Liamoo κ.ά.

 

Ο Alex P. έγραψε ορισμένα τραγούδια για τη Eurovision που πραγματικά αγαπάμε πολύ:

 

Ας αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την Eurovision και τον Alex P. που ίσως μπορεί να μην γνωρίζετε.

Το 2011 στο Melodifestivalen συγκεκριμένα στο δεύτερο ημιτελικό συμμετείχε ένα κομμάτι που κατέληξε στην 4η θέση και κατάφερε να φτάσει μέχρι την δεύτερη ευκαιρία οπού δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Το κομμάτι αυτό είναι το  «My Heart is Refusing Me» της Loreen οπού πολλοί χαρακτήρισαν ότι ήταν η πιο άδικη χρονιά και τα πολύ καλά κομμάτια αποκλείστηκαν όλα στην δεύτερη ευκαιρία. Αυτό το κομμάτι όμως έκανε πανευρωπαϊκή επιτυχία σε πολλές χώρες στο δίσκο της Loreen με τίτλο «Heal», οπού μουσικός παράγωγος στο συγκεκριμένο κομμάτι με την δική του version είναι ο Alex P.

Το 2015 η αγαπημένη μας Τάμτα προσπαθεί να πάρει μέρος στον ελληνικό τελικό αλλά χάνει για λίγο την προθεσμία υποβολής της συμμετοχής της. Φυσικά αναφερόμαστε στο Unloved, συνθέτης του οποίου ήταν και πάλι ο Alex Papaconstantinou.

To 2016 στο εθνικό της Πολωνίας συμμετείχε το τραγούδι “Cool me Down” της Margaret οπού κατέλαβε τη δεύτερη θέση και πάλι μουσικός παράγωγος είναι ο Alex P. Οι αγαπημένοι Fans της Eurovision θεωρούσαν ότι αν η Margaret εκείνη την χρονιά εκπροσωπούσε την Πολώνια θα ήταν η νικήτρια  του διαγωνισμού της Eurovision για το 2016.

To 2017 γραφεί για την Κύπρο μας το «Fuego» με την Ελένη Φουρέιρα και μας φτάνει στην κορυφή αφού είναι η πιο αγαπημένη κυπριακή συμμέτοχη όλων των fans. Πανευρωπαϊκή καριέρα, 49 εκατομμύρια Streams στο Spotify, 25 εκατομμύρια view στο επίσημο YouTube video της εμφάνισης της στον Μεγάλο Τελικό. Και δεν τελειώσαμε εδώ αφού μετά κυκλοφορεί το καινούργιο της τραγούδι «Tomame» που κάνει τρελή επιτυχία.

Το 2018 αναμένουμε με ανυπομονησία το τραγούδι «Replay» της Τάμτα μας για τo διαγωνισμό της Eurovision 2019.
O Infe Cyprus εύχεται ολόψυχα στον Alex P. χρονιά πολλά για τα γενέθλια του με πολλές επιτυχίες και πολλές μουσικές διακρίσεις γιατί πραγματικά το αξίζει.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΥΛΙΚΌ: Αλέξανδρος Βιολάρη

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.