Ρουμανία: Αποσύρθηκε ο MIHAI από το Selectia Nationala

Ταραχές φαίνεται πως υπάρχουν φέτος στην εθνική επιλογή της Ρουμανίας Selectia Nationala. Η αρχή έγινε με τον Dan Bittman που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες για επαγγελματικούς λόγους (εδώ), γεγονός που απαιτούσε την αντικατάστασή του με άλλον καλλιτέχνη. Η αντικατάσταση ήρθε όχι από έναν καλλιτέχνη αλλά δύο τις Bella Santiago και Linda Teodosiu, όπως σας ενημερώσαμε χθες

Αυτές οι εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδότησαν την αντίδραση του MIHAI, που αποφάσισε να αποσυρθεί από την φετινή διαδικασία. Συγκεκριμένα ο ίδιος δημοσίευσε τους λόγους στο Facebook:

Επειδή σε αυτό το σημείο δεν εμπιστεύομαι πλέον την αντικειμενικότητα των διοργανωτών της Selection Naţională, δεδομένης της ασαφούς κατάστασης, στην αρχή, όσον αφορά τους εγγεγραμμένους διαγωνιζόμενους – εκείνους που πέρασαν την προεπιλογή και τους ευνοούμενους στη συνέχεια – Αποφάσισα να αποσυρθώ.

Η TVR αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα προσθέσουν δύο ακόμα συμμετοχές ως wildcard στην εθνική επιλογή και ξεκίνησε ξανά την υποβολή συμμετοχών. 

Έλαβε συνολικά εννέα τραγούδια ενώ οι τραγουδιστές που υπέβαλαν τραγούδι, έπρεπε να δώσουν σοβαρό λόγο για τον οποίο δεν υπέβαλαν την πρώτη φορά το τραγούδι τους στην διαδικασία επιλογής. Όπως αναφέραμε πιο πάνω οι τραγουδιστές αλλά και τα τραγούδια που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ήταν:

Ο MIHAI εκπροσώπησε την Ρουμανία το 2006 κατακτώντας την τέταρτη θέση κι έκτοτε προσπάθησε αρκετές φορές να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision. Φέτος θα προσπαθούσε να εκπροσωπήσει την χώρα με το Baya

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.