Ρουμανία: Η απάντηση του TVR για την αποχώρηση του MIHAI

Το πρωί σας ενημερώσαμε ότι ο MIHAI αποσύρθηκε από το φετινό Selectia Nationala της Ρουμανίας καθώς δεν συμφωνεί καθόλου με τις αλλαγές που υπέστη ο εθνικός τελικός (θυμηθείτε εδώ).

Τώρα ήρθε η απάντηση από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ρουμανίας TVR που απαντά κατηγορηματικά σε όλα αυτά λέγοντας:

Η εθνική επιλογή διοργανώνεται με σκοπό την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από μία συμμετοχή με μεγάλες δυνατότητες και για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό.

Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός όπου οι ταλαντούχοι και ισχυροί νικoύν, αλλά πρώτα απ ‘όλα, παραμένουν στον αγώνα δεχόμενοι την πρόκληση του ανταγωνισμού. Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να συμμετέχει ή, κατά περίπτωση, να εγκαταλείψει.

Η TVR διοργάνωσε την εθνική επιλογή με πνεύμα διαφάνειας, με τη δημοσίευση όλου του κανονισμού κατά την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα. Η επιλογή των wildcards έγινε από την ίδια κριτική επιτροπή με βάση τα ίδια κριτήρια όπως και στην προεπιλογή.

Είμαστε χαρούμενοι που για τις wildcards υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και για την προεπιλογή, αλλά και τα δύο κομμάτια που επιλέχθηκαν δίνουν αξία στην εθνική επιλογή.

Σίγουρα, ο διαγωνισμός θα είναι πιο ισχυρός, το show πιο συναρπαστικό, κι οι φαν της Eurovision θα έχουν μόνο να κερδίσουν.

Ποιά είναι η άποψή σας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ρουμανία; Δικαίως ένιωσε αδικημένος ο MIHAI;

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.