Γαλλία: H απάντηση της γαλλικής τηλεόρασης για την εισβολή της BDS στο Destination Eurovision

Χθες συνέβη κάτι απροσδόκητο στον δεύτερο ημιτελικό του Destination Eurovision καθώς διαδηλωτές της BDS ανέβηκαν στην σκηνή μετά την εμφάνιση της περσινής νικήτριας στην Eurovision Netta Barzilai. To κίνημα αγωνίζεται για την ελευθερία και την ισότητα των Παλαιστινίων κι ενάντια στην καταπίεση από το Ισραήλ.

Για αυτόν τον λόγο ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

Η Eurovision είναι πάνω απ ‘όλα μια διασκέδαση μοναδικής διεθνούς κλίμακας και ανοιχτή στην καλλιτεχνική ποικιλομορφία. Η μουσική, που δεν έχει σύνορα, είναι η ουσία της, με φιλοδοξία για διάλογο μεταξύ λαών, με ανοιχτό πνεύμα και με πίστη στην συνύπαρξη των λαών

Πέρα από την μεγάλη έκθεση της γαλλικής μουσικής σε όλον τον κόσμο, η συμμετοχή μας σε αυτό το σόου βασίζεται στο να μεταφέρει όλες αυτές τις ανθρωπιστικές αξίες. Πέρσι, θυμόμαστε την επιλογή του γαλλικού κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής για το τραγούδι «Mercy» των Madame Monsieur για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην Eurovision. Είναι σαφές ότι αυτό το τραγούδι, πέρα από την καλλιτεχνική του ποιότητα, είχε σημαντικό αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης, ρίχνοντας έτσι φως στο θέμα των μεταναστών.

Ας θυμηθούμε την χθεσινή εμφάνιση της Netta:

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.