Ολλανδία: O Duncan Laurence θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας AVROTROS αποκάλυψε σήμερα ότι ο 24χρονος Duncan Laurence θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στην Eurovision 2019.

O Duncan, που επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή, ανέφερε:

Τα τελευταία χρόνια πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες εκπροσωπούσαν την Ολλανδία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Δεν είμαι γνωστός, αλλά αυτό είναι επίσης και καλό. Η Ολλανδία έχει πολλούς νέους και ταλαντούχους μουσικούς. Η συμμετοχή μου αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μπορείτε να πάρετε ξαφνικά την ευκαιρία να εκπροσωπήσετε τη χώρα σας σε μια διεθνή σκηνή. Είμαι πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου … Θα τα δώσω όλα!

Την επιλογή σχολίασε κι η εκπρόσωπος της χώρας το 2014 ως μέρος των Common Linnets, Ilse DeLange:

Ο Duncan είναι ιδιαίτερος. Τα τραγούδια του είναι αρκετά διεθνή και αυθεντικά. Έχει την προσωπικότητα που χρειάζεται για μια μεγάλη ευκαιρία όπως αυτή. Για αυτόν, η μουσική έρχεται πάντα πρώτη.

Ποιός είναι ο Duncan

Ο Duncan Laurence είναι από το Spijkenisse και γεννήθηκε το 1994. Φέτος κατάφερε να αποφοιτήσει από την Rock Academy στο Tilburg, όπου σπούδασε για να γίνει τραγουδιστής και συνθέτης μουσικής. Έχει επίσης περάσει χρόνο στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη γράφοντας τη μουσική του.

Το 2014 πήρε μέρος στο The Voice Of Holland κι είναι γνωστός ως Duncan de Moor.

Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την χώρα θα γίνει γνωστό στις 7 Μαρτίου.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.