Λευκορωσία: Ορίστηκε η ημερομηνία του εθνικού τελικού

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λευκορωσίας ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία επιλογής συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Οι συμμετέχοντες από σήμερα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της BTRC για να λάβουν μέρος στην επιλογή που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου.

Οι κανόνες της είναι οι εξής:

    • Οποιαδήποτε εθνικότητα μπορεί να λάβει μέρος στην επιλογή
    • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 16 ετών ή περισσότερο την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής τους
  • Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει ένα τραγούδι

Μόλις κλείσει το παράθυρο υποβολής συμμετοχών, ο λευκορωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα διεξαγάγει έναν γύρο live ακροάσεων. Οι συμμετέχοντες θα κριθούν από μια επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το BTRC, το Υπουργείο Πολιτισμού, Τέχνης και Πολιτισμού. Όσοι προκριθούν  από αυτόν τον γύρο θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ δέκα τραγουδιστές θα διαγωνιστούν στον τελικό.

Η συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει την Λευκορωσία στο Ισραήλ τον Μάιο θα οριστεί μόνο από την κριτική επιτροπή. Σε σχέση με πέρυσι, κάθε κριτής θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά του αμέσως μετά από κάθε εμφάνιση ενώ θα βαθμολογήσουν τα τραγούδια από 0 έως 10 βαθμούς. Εάν υπάρχει ισοπαλία στο τέλος, ο νικητής θα αποφασιστεί με δεύτερη ψηφοφορία.

Πέρυσι την χώρα εκπροσώπησε ο Alekseev με το Forever και δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.