Φινλανδία: Sunrise Avenue, The Rasmus και Robin ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να εκπροσωπήσουν την χώρα

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, ο dj και παραγωγός Darude μαζί με τον Sebastian Rejman θα εκπροσωπήσουν την χώρα στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Ωστόσο υπήρξαν κι άλλες προτάσεις σε καλλιτέχνες πριν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας YLE καταλήξει στα δύο ονόματα παραπάνω;

Ο παραγωγός του εθνικού τελικού της χώρας Anssi Autio ανέφερε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να εκπροσωπήσουν την χώρα στο Τελ Αβίβ είναι οι Isac Elliot, Robin, Antti Tuisku, The Rasmus και Sunrise Avenue. Κάποιοι από τους προαναφερόμενους είναι γνωστοί όχι μόνο στην Φινλανδία αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ ο Robin ήταν από τα ονόματα που ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Οι λόγοι σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι εξής:

Η μουσική βιομηχανία της Φινλανδίας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο σημαντική για την διεθνή αγορά, όπως αντίστοιχα της Σουηδίας. Στην Σουηδία τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού η μουσική της εξάγεται ενώ στην Φινλανδία πολλές δισκογραφικές εταιρίες έχουν έσοδα εγχώρια. Επιπλέον οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες φοβούνται το ενδεχόμενο της αποτυχίας κι όλη την πίεση που περιέχει η Eurovision.

Εμμέσως πλην σαφώς δεν περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον να εκπροσωπούν την χώρα μεγάλα ονόματα της Φινλανδίας.

Θα θέλατε κάποιος από τους παραπάνω καλλιτέχνες να εκπροσωπήσει την χώρα;

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.