Ουκρανία 2019: Οι Kazka το απόλυτο φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας!

Οι Kazka για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνίζονται στο Vidbir. Πέρσι δεν κατάφεραν να περάσουν το πρώτο ημιτελικό του Vidbir και κατέληξαν στην 6η θέση. Για φέτος το συγκρότημα φαίνεται ότι θα είναι το απόλυτο φαβορί για την εκπροσώπηση της Ουκρανίας στην Eurovision με το τραγούδι “Apart”. Σε μόλις 3 μέρες το τραγούδι “Apart” ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Λίγα λογία για τους ΚΑΖΚΑ:

Οι Kazka είναι μια νέα μπάντα η οποία τραγουδάει στα ουκρανικά και παίζει pop με στοιχεία electro folk. Οι Kazka αποτελούνται από την Oleksandra Zaritska, τον Dmytro Mazuriak και τον Mykyta Budash. Η Oleksandra είναι το κορίτσι του συγκροτήματος που έχει μια μοναδική φωνή. Ο Dmytro παίζει πνευστά και folk όργανα. Ο Mykyta είναι ο δημιουργός του συγκροτήματος που ονομάζεται Kazka. Το συγκρότημα μετά από το Vidbir,  κατάφερε να κάνει μια international επιτυχία με το τραγούδι “Plakala” (Cried). Οι Kazka έχουν ήδη γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. 

Το massive hit “Plakala” (CRY), που κυκλοφόρησε σε Κύπρο και Ελλάδα από την Panik Records, μιλάει για την γυναικεία κακοποίηση και την ικανότητα των γυναικών να αναβιώσουν μέσα από πικρά δάκρυα. Τα audio και official video έχουν ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια YouTube views συνολικά, ενώ για πολύ καιρό ήταν στις κορυφαίες θέσεις των charts σε πολλές χώρες (Ουκρανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Λετονία, Βουλγαρία και Λευκορωσία) και έχει μπει στο World Top 100.

Συγκεκριμένα το τραγούδι “Plakala” έφτασε:
  • No1 στο iTunes
  • No8 Shazam World
  • No1 Shazam Ukraine
  • Νο1 στα Charts της Ουκρανίας και της Ρωσίας
  • Νο13 στα Charts της Ουγγαρίας

Andreas Korypas

Γραμματέας του INFE Cyprus και αρθρογράφος. Μηχανολόγος Μηχανικός Ενεργειακής Τεχνολογίας. Αγαπώ το θεσμό της Eurovision από μικρός. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα για τον αγαπημένο θεσμό.