Ιταλία: Οι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στην πρώτη βραδιά του San Remo 2019-Οδηγός για την ψηφοφορία

Aυλαία άνοιξε χθες βράδυ το San Remo 2019 και μας υποδέχτηκε με ένα υπέρλαμπρο σόου και δυνατές ερμηνείες που καθήλωσαν. Μεγάλα ονόματα της ιταλικής μουσικής βιομηχανίας ανέβηκαν στην σκηνή προσπαθώντας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κι έτσι ακούσαμε για πρώτη φορά τις 24 συμμετοχές του φετινού φεστιβάλ (δύο από τις οποίες προέκυψαν από το San Remo Giovani τον Δεκέμβριο).

Στο τέλος της βραδιάς δόθηκαν στην δημοσιότητα κάποια ενδεικτικά αποτελέσματα του δημοσκόπησης 300 φαν που ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο από το σπίτι τους και που έδειξε ποιοι καλλιτέχνες ξεχώρισαν την πρώτη βραδιά για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι συμμετοχές που βρέθηκαν πιο ψηλά σε αυτήν την κατηγορία είναι οι εξής:

Οι καλλιτέχνες που είχαν μέτρια κατάταξη είναι οι εξής:

Οι καλλιτέχνες που δεν βρέθηκαν ψηλά:

Ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν κρίνει τίποτα ακόμα. Επιτροπές και κοινό ψηφίζουν κάθε βραδιά αλλά για περισσότερη αγωνία οι διοργανωτές θα μας αποκαλύπτουν σε κάθε σόου τι ψήφισε μόνο μία από τις επιτροπές ή το κοινό.

 

Ποιοί είναι οι τέσσερις παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα:

Πέρα από το κοινό, υπάρχουν τριών ειδών επιτροπές: τo poll 300 φαν (που θα ψηφίσει μόνο στις τρεις πρώτες βραδιές), η επιτροπή του press από δημοσιογράφους κι η επιτροπή επαγγελματιών (που θα ψηφίσει μόνο την τέταρτη και πέμπτη βραδιά).

Για τις επόμενες τρεις βραδιές θα μάθουμε σε κάθε σόου την ψηφοφορία είτε του televoting, είτε της επιτροπής του press είτε της επιτροπής των επαγγελματιών του χώρου (το poll των φαν το είδαμε χθες).

Στο πέμπτο και τελευταίο σόου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, που θα αναδείξει τελικά τον νικητή, θα συγκεντρωθούν όλα τα αποτελέσματα των προηγούμενων βραδιών συν αυτά της πέμπτης βραδιάς (όπου θα ψηφίσουν ξανά από την αρχή όλες οι επιτροπές και το κοινό) για να δούμε ποιες είναι οι τρεις συμμετοχές που ξεχώρισαν και ποια από αυτές θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Τελ Αβίβ.

Τα αντίστοιχα ποσοστά σχετικά με την επιρροή που έχουν οι παραπάνω επιτροπές και το κοινό στα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Πρώτη, δεύτερη και τρίτη βραδιά: 40% televoting, 30% δημοσκόπηση 30% ψηφοφορία της επιτροπής του press
Τέταρτη και πέμπτη βραδιά: 50% televoting, 30% ψηφοφορία της επιτροπής του press και 20% ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή επαγγελματιών

Οι 24 συμμετοχές είναι κάτωθι:

Μείνετε συντονισμένοι για τα αποτελέσματα της δεύτερης βραδιάς!

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.