ΠΓΔΜ: “Proud” ο τίτλος της επόμενης συμμετοχής της χώρας

Με τo τραγούδι  “Proud” θα εκπροσωπήσει η Tamara Todevska την ΠΓΔΜ στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019.  Tο τραγούδι ωστόσο θα γίνει γνωστό μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι συνθέτες της συμμετοχής “Proud” είναι οι Darko Dimitrov, Robert Bibliov και Lazar Cvetkoski. Ο κάθε ένας από τους συνθέτες έχει προηγούμενη εμπειρία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ποιοι ειναι οι συνθέτες του “Proud”

O Darko Dimitrov έχει γράψει πολλά τραγούδια για τη χώρα του για τον διαγωνισμό την τελευταία δεκαετία. Ήταν ο παραγωγός και συνθέτης της συμμετοχής  “Νinanajna” (2006). ‘Εγραψε το τραγούδι “ Ne volis je znam ” που ερμήνευσε η Marija Serifovic στο opening show του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Εurovison το 2008 στο Βελιγράδι. Ήταν ένας από τους συνθέτες της συμμετοχής “Pred da se razdeni” (2013). Το 2014 έγραψε και συνέθεσε τη συμμετοχή “Το the sky“. To 2015 έκανε την παραγωγή της αλβανικής συμμετοχής “Ι ‘m alive“. To 2018 έγραψε μαζί με τον Bojan Trajkovski τη συμμετοχή “Lost and Found“.

Ο Lazar Cvetkoski ήταν ο συνθέτης και ένας από τους παραγωγούς των συμμετοχών της ΠΓΔΜ “Pred da se razdeni” (2013) και “To the sky” (2014).

O Robert Bibliov ήταν ένας από τους παραγωγούς των συμμετοχών της ΠΓΔΜ “Let Me Love You” (2008) και Autumn Leaves (2015).

Valentinos

Πρόεδρος του INFE Κύπρου. Σπούδασα Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1 και είμαι κάτοχος του διπλώματος Media & Journalsm από Wegan & Leigh College του Λονδίνου. Παράλληλα κατέχω πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τα τελευταία 8 χρόνια δουλεύω ως δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο.