Σήμερα οι τελικοί για Μαυροβούνιο και Ιταλία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το Montevizija 2019, ο εθνικός τελικός που θα αναδείξει τον επόμενο εκπρόσωπο του Μαυροβουνίου στην Eurovision. Νωρίτερα είχαν υποβληθεί 27 τραγούδια και μία επιτροπή ειδικών επέλεξε τα πέντε καλύτερα για να διαγωνιστούν απόψε.

Οι πέντε συμμετοχές είναι οι εξής:

  1. D-Moll – Heaven
  2. Andrea Demirović – Ja sam ti san
  3. Monika Knezović – Nepogrješiva
  4. Ivana Popović-Martinović – Nevinost
  5. Nina Petković – Uzmi ili ostavi

Το αποτέλεσμα θα κριθεί σε δύο γύρους. Στον πρώτο θα ψηφίσουν τέσσερις διαφορετικοί παράγοντες: το τηλεοπτικό κοινό, εκπρόσωποι ραδιοφωνικών σταθμών, διεθνής επιτροπή ειδικών αλλά κι από το Μαυροβούνιο. Οι παραπάνω θα αναδείξουν τις δύο συμμετοχές του δεύτερου γύρου, όπου εκεί το αποτέλεσμα θα κρίνει αποκλειστικά το κοινό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Montevizija ΕΔΩ.

Ιταλία

Στο Ariston Theatre θα πραγματοποιηθεί η τελευταία βραδιά του San Remo 2019 με παρουσιαστές τους Claudio BaglioniClaudio Bissio και Virginia Raffaele.

Οι 24 συμμετοχές είναι:

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το televoting (50%), από την επιτροπή του press (30%) κι από την επιτροπή επαγγελματιών (20%)  σε συνδυασμό με τις ψηφοφορίες όλων των προηγούμενων σόου. Οι τρεις πρώτοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν ξανά όπου εκεί το αποτέλεσμα θα το κρίνει το κοινό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.