Ιταλία: H ανακοίνωση των Il Volo για τα πυρά των δημοσιογράφων στο φετινό San Remo

Μεγάλο παρασκήνιο φαίνεται ότι είχε το φετινό San Remo καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από πολλές πλευρές, επισκιάζοντας την σκοπό της διοργάνωσής του. Μετά τις αντιδράσεις του Ultimo που δεν δέχτηκε την κρίνεται η καλλιτεχνική του ιδιότητα από δημοσιογράφους αλλά κι από τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης που πρότεινε να υπάρχει μόνο televoting στο φεστιβάλ, σειρά έχουν τώρα οι Il Volo οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση για ένα θέμα που αντιμετώπισαν οι ίδιοι.

Από ότι φαίνεται το ζήτημα έχει αρκετές πολιτικές προεκτάσεις καθώς οι ίδιοι σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν σήμερα στον λογαριασμό τους στο Facebook, αναφέρουν την σκληρή στάση που κράτησαν αρκετοί δημοσιογράφοι απέναντί τους (κάτι που ίσως δικαιολογεί την πολύ χαμηλή κατάταξη που τους έδωσαν στο φεστιβάλ)

Οι ίδιοι ανέφεραν:

Χρειαζόμασταν λίγες μέρες για να είμαστε σαφείς και να πούμε την ιστορία μας για το τι συνέβη.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι (και είναι καλό να λένε μόνο λίγοι) μας έχουν προσβάλει. Χρησιμοποίησαν άσεμνους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι θεωρούμε ότι αποτελούν μία πραγματική μορφή εκφοβισμού. Η στάση τους ήταν μια προσβολή για εμάς αλλά και για όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που εργάζονται με σοβαρό και επαγγελματικό τρόπο.
Στα 10 χρόνια μας έχουμε λάβει πολλές κριτικές σχετικά με τη μουσική μας, για το είδος που τραγουδάμε, έχουμε κατηγορηθεί ότι είμαστε αλαζονικοί.
Δεν έχουμε δώσει ποτέ σημασία σε όλα αυτά,  επειδή, ευτυχώς, έχουμε υποστηρικτές που μας στηρίζουν καθημερινά και αγαπούν αυτό που κάνουμε. Αλλά όταν βλέπουμε βίντεο που μαρτυρούν την κακία και την έλλειψη ανθρωπιάς εκ μέρους των ανθρώπων που μπορούν να είναι οι γονείς μας (πολλοί από τους οποίους είναι και οι παππούδες μας), μας ενοχλεί πολύ γιατί κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει το δικό του χώρο για μουσική έκφραση. To να φωνάζει κάποιος «φυλακή» μόνο και μόνο επειδή εμείς κάνουμε ό, τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας είναι πολύ ασεβές προς εμάς, αλλά κυρίως υπάρχει θέμα με την ελευθερία της έκφρασης.
Η μουσική πρέπει να είναι ελευθερία, όχι λόγος προσβολής!

Οι Piero Barone, Ignazio Boschetto, Gianluca Ginoble των Il Volo.

Την ίδια στιγμή το δημοφιλές γκρουπ φωτοραφήθηκε σε εξώφυλλο περιοδικού μαζί με τον φετινό νικητή δείχνοντας ότι έχoυν δεχτεί το αποτέλεσμα του φετινού φεστιβάλ με χαρά δίχως να εκφραστούν αρνητικά για τον Mahmοod.

 

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.