Η συμμετοχή του Mahmood στο μικροσκόπιο των eurofans

Επόμενη συμμετοχή που ενδεικτικά θα εξετάσουμε και θα πέσει στο μικροσκόπιο των eurofans είναι αυτή της Ιταλίας με τον Mahmood και το Soldi.

Για αυτό τον λόγο ρωτήσαμε να μας πούνε την άποψή τους μέλη σωματείων της Eurovision που έχουν ενεργή δράση είτε ως μέλη συντακτικής ομάδας είτε συμμετέχουν σε Eurovision group, συντάκτες Eurovision site και μουσικών ιστοσελίδων αλλά και διαχειριστές ομάδων του θεσμού στο Facebook.

Ο Mahmood αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του φετινού San Remo, κυρίως λόγω των επιτροπών του φεστιβάλ και θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Τελ Αβίβ. Για να δούμε τι άποψη έχουν κάποιοι eurofans, τι βαθμολογία έδωσαν και ποιος είναι ο μέσος όρος της συμμετοχής.

Ευανθία Μπαλντημά από InfeCyprus

Η Ιταλία φέτος έχει ένα πολύ μέτριο τραγούδι με βάση τα τραγούδια που έστελνε τις προηγούμενες χρονιές. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάει τόσο καλά όσο πέρυσι. Αν ήταν οι Il Volo θα χτυπούσαν νίκη στα σίγουρα.

Βαθμός: 2/10

Σωτήρης Χαρτζουλάκης από OgaeGreece

Είναι μια πολιτική επιλογή των επιτροπών, εσκεμμένη για να μπουν στο ρουθούνι της ιταλικής κυβέρνησης. Το κομμάτι έχει στίχους κομματικό-πολιτικού περιεχομένου. Η πολιτική δυστυχώς έχει μπει πλέον για τα καλά στην ESC.

Βαθμός: 1/10

Βάσος Αντωνίου από Eurovisionfun

Χαίρομαι ιδιαίτερα που κέρδισε. Το βρίσκω πολύ ωραίο κομμάτι, σύγχρονο και άκρως ραδιοφωνικό. Πιστεύω με μια έξυπνη παρουσίαση και θα το δούμε πολύ ψηλά.

Βαθμός: 9/10

Νίκος Παπάς από OgaeCyprus

Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά γενικά βρίσκω πως δεν ταιριάζει η φωνή με τη μουσική….

Βαθμός: 6/10

 

Αναστασία Πετράκη από InfeGreece και Eurovision fans & fun

Σαν τραγούδι είναι σίγουρα εναλλακτικό σε σχέση μ αυτά που μας έχει συνηθίσει το Σαν Ρέμο τα τελευταία χρόνια. Η προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι και η προσωπικότητα του ίδιου του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κομματιού.
Προσωπικά δεν είναι στα ακούσματα μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα κακό τραγούδι.

Βαθμός: 6/10

Κώστας Χατζηνικολόπουλος

Μου αρέσει πολύ. Το θεωρώ σύγχρονο, μοντέρνο. Μου αρέσει η ενέργεια του, η φάτσα του, η φωνή του. Σου μένει στο αυτί αυτό το soldi, soldi, soldi.

Βαθμός: 9/10 γιατί θέλω μια εκτόξευση, έστω σκηνικά!!!

Andy Carlise από eurovoxx

Αγαπώ αυτό που μας προσφέρει η Ιταλία φέτος. Η φωνή του Mahmood είναι χαρακτηριστική και μας δίνει το τραγούδι με δύναμη και συναίσθημα! Η Ιταλία είναι από τις αγαπημένες μου χώρες στην Eurovision και δεν με απογοητεύει ποτέ. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί στα παλαμάκια του τραγουδιού.

Βαθμός: 9/10

Tigran Sarkisian από InfeGreece

Πρωτότυπο τραγούδι καλή προσπάθεια με ιταλικό στίχο. Ωστόσο είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Κάτι λείπει.

Βαθμός: 6/10

Μέσος όρος: 6

Από ότι βλέπουμε οι απόψεις διίστανται για την φετινή επιλογή της Ιταλίας κι η συμμετοχή αγγίζεται από διαφορετικές πτυχές.

Αλήθεια ποια είναι η δική σας άποψη και τι βαθμολογία θα δίνατε στο Soldi του Mahmood;

Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη συμμετοχή που θα τύχει να εξετάσουμε.

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.