Ισραήλ: Η υπόθεση της μίνι σειράς «Douze Points» που ετοιμάζεται για την φετινή διοργάνωση

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο καιρό ότι οι φετινοί διοργανωτές της Eurovision ετοιμάζουν μία μίνι σειρά με τίτλο Douze Points, η οποία θα σχετίζεται με μία τρομοκρατική επίθεση αλλά από ένα διαφορετικό πρίσμα. Αν κι είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από την πλευρά της Γαλλίας για την συγκεκριμένη προσπάθεια λόγω της ιστορίας που διαπραγματεύεται, από ότι φαίνεται όλα βαίνουν καλώς κι η σειρά ετοιμάζεται κανονικά.

Ποιά είναι όμως η υπόθεση του Douze Points;

Ο Rasoul Abu-Marzuk και ο Tarik Jihad είναι πολύ καλοί φίλοι από την παιδική ηλικία και μεγάλωσαν μαζί στην μουσουλμανική συνοικία του Παρισιού, ώσπου ο Tarik αποφασίζει να βγει από αυτά τα όρια σε ηλικία 15 ετών. Είναι εκείνη την στιγμή που ο Rasoul γυρίζει την πλάτη στον καλύτερό του φίλο καθώς ο Tarik αποκηρύσσεται από την κοινότητά του με ντροπή.

Δέκα χρόνια αργότερα ο Tarik γνωστός με το όνομα TJ, είναι ένας περήφανος τραγουδιστής που έχει αφήσει το παρελθόν του πίσω και ζει σαν να μην υπάρχει αύριο, εκπληρώνοντας το όνειρό του να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης.

Ο Rasoul έχει επιλέξει μια διαφορετική πορεία. Ακολούθησε τον εξτρεμιστή πατέρα του, Abbas, και είναι πλέον μέρος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS στο Παρίσι. Αλλά τελικά, η διαφορετική ζωή τους είναι ακριβώς αυτή που θα τους επαναφέρει μαζί.

Το ISIS αποφάσισε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ το 2019, είναι μια καλή ευκαιρία για τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση! Σκοπεύουν να τρυπώσουν έναν από τους συνεργάτες τους στη γαλλική αντιπροσωπεία για τον διαγωνισμό προκειμένου να ξεκινήσουν μια έκρηξη κάτω από το στάδιο κατά την τελική εμφάνιση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του ISIS θα εξασφαλίσει ότι ο TJ θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης και ότι ένα από τα μέλη της θα είναι υπό κάλυψη, ενεργώντας ως ο φίλος του TJ. Αυτό που δεν γνωρίζει ο TJ είναι ότι το ISIS σκοπεύει να εκτελέσει μια θανατηφόρα επίθεση και ότι ο «φίλος» του δεν είναι άλλος από τον Rasoul.

Ποιος θα υποψιαζόταν ότι ένα gay ζευγάρι θα μπορούσε να εκτελέσει διαταγές του ISIS;

Στο τέλος η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ Mossad θα προσπαθήσει να εμποδίσει αυτήν την επίθεση που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πώς σας φάνηκε η υπόθεση της σειράς;

Giannis Kostikas

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής.